Op hoop van zegen

Vandaag betaal ik de eerste keer met de nieuwe Bolivar Soberano. Volgens de regering van Maduro zal deze bijdragen aan het herstel van de economie. Ik heb er weinig vertrouwen in.

Bijstellen van verwachtingen.

Eerlijk gezegd verwacht ik totale chaos in de winkels, problemen met betalen, nog langere rijen dan normaal en wie weet wat nog meer. Maar dan is het rustig op straat. Niets bijzonders te melden.

Bij de dichtstbijzijnde supermarkt is de keuze ruimer dan gewoonlijk. Blij loop ik met een paar rollen Maria-koekjes en een kaars met een afbeelding van dr. José Hernandez erop, naar de kassa. De Caraquenos (inwoners van Caracas) gaven de arts de bijnaam 'el doctor'. Hij wordt als een van de vele Latijns-Amerikaanse heiligen aanbeden.

Er staan weinig wachtenden in de rij en betalen met pinpas lukt gewoon.

Bs.S. 117 in plaats van Bs. 11.700.000

De situatie voldoet in het geheel niet aan mijn verwachtingen en ik vrees dat ik nu niets bijzonders te melden heb voor mijn blog.

Toeval of niet?

De poort van het appartementencomplex staat wagenwijd open als ik thuis kom. In de garage is het pikkedonker en de liften staan stil.
Ik kijk naar de kaars in mijn handen die ik wil branden als steun in de rug voor een vriend die een doktersafspraak heeft.

Als ik 'm nu brand omdat de stroom is uitgevallen doet dat aan het gebaar niets af. Sterker nog, het licht is intenser in deze duisternis.

Dan gebeurt er toch nog iets.

s' Middags krijg ik les. Ik worstel enorm met de Spaanse grammatica. Als ik mij bijna niet meer kan concentreren staat Olaf voor de deur. Gelukkig:

"Saved by the bell," zeg ik opgelucht.

De leuke juf kan er wel om lachen.
Uitgelaten staan we nog een poos bij de deur te praten, dan bewegen opeens de ramen. De anderen voelen de aardbeving wel. Ik niet. Ware het niet vanwege een verontrust telefoontje, dan had ik niets gemerkt.

7.3 op de schaal van Richter, niet niks. Een kleine scheur in de muur is nu wat langer, verder is er bij ons niets gebeurd.

'Dios mío' is het eerste dat mij te binnen schiet. Dan valt mijn oog op het dansende vlammetje van 'el Doctor' dat ter bescherming van een ander brandt.

Zou er een soort van Goddelijke wederkerigheid bestaan?